


D.Ü Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü, Çerkes Dili ve Edebiyatı Ana bilim Dalında Yüksek Lisans başvuruları 4 Ocak 2016 tarihinde başladı. Başvurular 15 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek.

Düzce Üniversitesi Kampüsü
Başvuru Koşulları:
Yüksek lisans programına ALES sınavına girmiş ve 55 puan almış, 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilir. Başvuru için Çerkesce bilmek gerekli değil. Yüksek Lisans programına kabul edilen öğrencilere Çerkesce Bilimsel Hazırlık programı okutulacak.
Başvuruların değerlendirilmesinde, dil üzerine çalışmış olmak ve sosyokültürel açıdan Çerkes kültürü ile ilgili bilgi birikimi olmak avantaj sağlayacak.
Bu koşulları sağlayanlar 4 ve 15 Ocak tarihleri arasında Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’na başvurabilir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız: http://www.sobe.duzce.edu.tr/Dokumanlar/beb21f6f-4bcd-4793-a1b9-33daf76f32f2.pdf
Cherkessia.net, 5 Ocak 2016
Düzce Üniversitesindeki Adige öğretim üyelerinin geri çekildiği yolunda haberler çıkmıştı ne oldu acaba?
07 Ocak 2016 Perşembe Saat 00:11Çerkesce bilmek zorunlu olmamalı bence. Eğer 1 sene hazırlık varsa biraz bilen öğrenilir zaten. Gelecek sene bende başvurmayı düşünüyorum çerkesce zorunluluğu kalktıysa.
06 Ocak 2016 Çarşamba Saat 21:31Ne varsa düzceli çerkeslerde var, yakışır. Diğer çerkes diasporası tırt vesselam.
06 Ocak 2016 Çarşamba Saat 20:29