Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nalçik'de Aktivistler, Yetkililerin 21 Mayıs Anması ile İlgili Uyarılarının Bir Önemi Olmadığını Söylüyorlar!
21 Mayıs 2026 Perşembe Saat 15:55
Nalçik'teki aktivistler, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen 21 Mayıs Anma Günü üzerine planlarını değiştirmeyi reddettiler.


Nalçik'teki aktivistler, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen 21 Mayıs Anma Günü üzerine planlarını değiştirmeyi reddettiler.

21 Mayıs Anma Günü öncesinde Nalçik'teki aktivistlere izinsiz protestolara katılmamaları konusunda uyarıda bulunan güvenlik yetkilileri, "yukarıdan gelen" emirleri gerekçe gösteriyorlar. Ama uyarılara rağmen, aktivistler kendileri de yıldönümünü geleneksel bir yürüyüşle kutlamayı planlıyor.

 

Güvenlik yetkililerinin Anma Günü öncesinde resmi bir uyarıda bulunmak istediği aktivistler arasında kamuoyunda tanınan Azamat Şorman da vardı. 

 

Şorman, "O kağıdı almak zorunda kalmamak için ilçe polis memuruyla görüşmeyi reddettiğini" belirtti. Şorman ile konuşan memur "yukarıdan baskı gördüğünü" söyledi.

 

Uyarıyı alan aktivistlerden biri, memurun kendisine verdiği belgenin bir kopyasını Kafkas Uzel muhabirine gösterdi. Aktivist, "Kısa bir görüşme oldu. Mektubu okudu ve aldığımı imzalamamı istedi, ancak reddettim ve gitti," dedi.

 

Kaynak: kavkaz-uzel

Cherkessia.net, 21 Mayıs 2026


Bu haber toplam 318 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net