Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADIGEY’DEKİ YAĞIŞLAR VE SELLER İLE İLGİLİ
27 Mayıs 2011 Cuma Saat 00:54
Bilindiği gibi Adıgey’de songünlerde yağan yoğun yağmurlar sonucu oluşan seller nedeniyle Cece, Koşhabl ve Şowcen rayonlarındaki 7 köyde 558 evi su basmış, 12 eski toprak ev de çökmüş durumda.

Bilindiği gibi Adıgey’de songünlerde yağan yoğun yağmurlar sonucu oluşan seller nedeniyle Cece, Koşhabl ve Şowcen rayonlarındaki 7 köyde 558 evi su basmış, 12 eski toprak ev de çökmüş durumda. 

Mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur ve havaların mayıs ayında sıcak geçmesi nedeniyle hıyla eriyen karların sebep olduğu seller neticesinde taşınan suyun seviyesi 20-40 cm olup herhangi bir can kaybı sözkonusu değil. 

Su basan köyler şimdilik hayati tehlike olmadığı için boşaltılmamış olup, evlerini su basan aileler komşularına ve akrabalarına sığınmış durumdalar.

 

Adıge Cumhuriyeti Tarım Bakanlığının ilk açıklamalarına göre, kesin olmamakla birlikte, yaklaşık 3250 hektar ekili tarım arazisi sellerden zarar gördü. 

Bu akşam Maykop’ta toplanan Adıgey Adıge Xase’si su basan köylerin muhtarları ile görüşmüş ve su seviyesinin düştüğü söylenmiştir. Ancak yağışların devam etmesi nedeniyle tehlike de henüz bütünüyle geçmiş değil. 

Merak eden ve kaygı duyan tüm soydaşlarımıza duyurulur.

Cherkessia.net/Maykop


Bu haber toplam 1899 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net