


Sindika Production tarafından yapılan ve bir zamanlar TRT'de de gösterilen ünlü Bonanza dizisini yöneten Ürdünlü Çerkes asıllı yönetmen Muhiddin İzzet Kandur'un Filmi Cherkess , en iyi yönetmen ve en iyi film ödülleri başta olmak üzere , toplam 8 dalda ödül alarak Uluslararası Monaco Film Festivali'ne damgasını vurdu.
3 Aralık 2010 Cuma günü 20:45'te gösterime giren Filmi seyirciler büyük bir alkış ve coşkuyla karşıladılar.
Seyirciler Filmin en dramatik anlarında soludukları atmosferi alkışlarıyla dile getirirken Filmin bitiminde ise , belki de , Monaco Film Festivali'nin en çok alkışlanan Filmi oldu.
Filmde rol alan Kabardey Balkarya Kültür Bakanı Ruslan Firov ise bir Çerkes zarafetiyle Filmin tanıtımını birebir yaptı.
İngiliz BBC Televizyonu , Filmin Yönetmeni Muhiddin İzzet Kandur ve başrol oyuncularından Sahar Bishara'yla özel bir röportaj yaptı .
İspanyol , Fransız , Portekiz ve Alman televizyonları yakın markajda idiler .
Filmin Türkiye'de de yakında gösterime girebileceği ifade edildi.





Kaynak: Haberhit