Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUMPIL Murat: “RF Devlet Başkanı Medvedev, 2011 Yılı Çalışma Programı Konusunda Milletvekillerini Bilgilendirdi”.
06 Aralık 2010 Pazartesi Saat 18:51
Adıge Cumhuriyeti Başbakanı ve “Birleşik Rusya” partisi Adıge Regionu yürütme kurulu sekreter yardımcısı Kumpıl Murat, Rusya Federasyonu Federal Meclisi'ne hitaben bir konuşma yaptı, Rusya Başkanı'nın 30 Kasım'da yaptığı bu konuşmayı “Gelecek yıl için ülkedeki yerel organların yerine getirecekleri bir çalışma programı” olarak değerlendiriyorum dedi.

RF Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, “Ekonomik,sosyo- politik yaşam ve toplumsal sorunlara ilişkin derin bir değerlendirme yaptıktan sonra, ekonomik krize bakılmaksızın yurttaşlara karşı üstümüze düşen sorumluluklarımızı eksiksiz olarak yerine getirmeliyiz” dedi. Adıgey Başbakanı Kumpıl Murat, Başkan'ın demecine ilişkin bunları söyledi.

Başbakan Kumpıl'ın açıklamasına göre, RF Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in Demeci'nde “Rusya Federasyonu federal birimlerinin merkezden  tahsisat alma  biçiminin değiştirildiği, gelişme gösteren, daha başarılı yatırımlarda bulunan ve yeni işyerleri açan, bunları çoğaltan  regionlara daha fazla tahsisat gönderilmeye devam edileceği” anlaşılıyor.

Adıge Cumhuriyeti Başbakanı'na göre, birkaç yıldan beri regiondaki (Adıgey'deki) üretim kapasitesi her yıl artış kaydetti, bütçe gelirleri ve ortalama ücretler artıyor, işsiz sayısı da azalıyor. Yeni yatırımlar sayesinde cumhuriyet ekonomisi gelişiyor, bu son üç yılda yatırım sermayesine 44 milyar ruble tutarında yeni bir katkı sağlandı. Şu an Adıgey'de 40 adet büyük yatırım projesi uygulanıyor ve 41 milyar ruble üzeri bir para kullanılıyor. Projeler ekonomi içerikli, en çok da tarım, işletme sanayisi ve turizm üzerine.

“Turizm projelerini yaşama geçirirken önem verdiğimiz noktalar ekolojiye değer vermek,zarar görmelerini önlemek, doğa koruma alanlarını sürekli koruma altında tutmaktır, -dedi Kumpıl Murat.-Cumhuriyetimiz topraklarının yüzde 14 kadarı Kafkasya Biyosfer Rezerv alanı içinde yer alıyor. Bu oran Rusya'daki oranlardan daha yüksek”.

Rusya Başkanı'nın Demeci'nde önemle üzerinde durulan bir başka nokta da, yöneticilerin doğa korumacı/çevreci  örgütlerle işbirliği içinde büyük projeleri uygulamaya çalışmaları gereğine işaret etmiş olmasıdır. “Bu görev,-çevreci örgütlerle birlikte çalışma gereği-, Adıgeyli yöneticilerin de değer verdikleri en önemli sorumlulukları arasında bulunmaktadır, çünkü Adıgey dağları ile oralarda bulunan dinlenme tesislerinin, turistik kuruluşlarının çok yönlü ekspertiz edilmeleri gerekiyor, kamu yararı, toplumun bakış açıları da dikkate alınmalıdır” dedi Kumpıl Murat.

Eğitsel bir anlam da taşıyan ekolojik turizm, o zaman gelişme gösterecek, öncelikli olarak koruma altına alınmış olan yerler de para getirecek tesislerle donatılabilecektir.

Adıge Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Bürosu

Adıge maq, 1 Aralık 2010
Çeviri:Hapiy Cevdet Yıldız

 


Bu haber toplam 1492 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net