Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soydaşları ile İlişkiyi Güçlendirmek Amacıyla İsrail'de Bulunan Delegasyonu Adıgey'e Döndü
02 Aralık 2010 Perşembe Saat 18:54
İsrail'de yerleşik olarak Kfar-Kame ve Reyhaniye köylerinde yaşayan Adıgelerin Kurban bayramı kutlamalarınada katılan Adıgey'den giden 21 kişilik delegasyon geriye döndü. Gezi Adıgey ve Krasnodar Krayı Müslümanları Müftülüğünün desteği ile gerçekleştirildi.

Bu gezinin amacı – yurtdışında yaşayan soydaşlarla ilişkilerin güçlendirilmesiydi.

Adıge Cumhuriyeti Televizyonu muhabiri Ali Kudayev "Biz buradaki köylerdeki ailelerle birlikte yaşadık, bu yüzden İsrail'deki Çerkeslerin eviçi yaşamları ve gelenekleri hakkında bilgi edinme imkanına sahip olduk. En önemlisi, onlar Çerkes geleneklerini korumakla kalmadılar, hatta dikkatle takip ediyorlar, anadillerinde de çok güzel konuşuyorlar", - diyerek açıkladı.

Ali Kudayev, "Bunun yanısıra bu köyleri folklor gruplarının ve işadamlarının ziyaret ettiğini bu yüzden İsrailli Çerkesler vatanları ile ilgileniyorlar ve bu konudaki ilgileri sönmüyor." dedi.

Gezi katılımcıları Tel-aviv, Hayfa, Akka, Nazaret, Tiver, Kibutse ve Kudüs’te bulundular. Katılımcılardan arzulayanlar İslam alemi için kutsal olan El-Aksa camisini, İslam ve Hristiyan alemi için kutsal olan yerleri gezdiler.

A. Kudayev "İsrail gezisi röportajları, 10 Aralık günü ‘Rusya-1’ televizyon kanalında ‘Müslüman’ programında yayınlanacak", - dedi.

Kaynak: Yuga.ru
01 Aralık 2010
Cherkessia.net


Bu haber toplam 1585 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net