Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nalçik’te FSB Albayına Suikast
25 Kasım 2010 Perşembe Saat 22:10
Cumhuriyet güvenlik kuvvetleri temsilcisinin ifade ettiğine göre, Nalçik kentinde Şogen caddesi ile Kalmık caddesinin kesişim noktasında İçişleri Bakanlığı Kent murahhas bölge polis birimine mensup bir kişi görev esnasında ateşli silahlı bir saldırı neticesinde ölümcül olarak yaralandı.

Cumhuriyet güvenlik kuvvetleri temsilcisinin ifade ettiğine göre, Nalçik kentinde Şogen caddesi ile Kalmık caddesinin kesişim noktasında İçişleri Bakanlığı Kent murahhas bölge polis birimine mensup bir kişi görev esnasında ateşli silahlı bir saldırı neticesinde ölümcül olarak yaralandı.

KBC tahkikat masasının daha sonra bildirdiğine göre (polis) teğmen Rizuan Gendıgo öldü.

‘Kabardey- Balkar Dünya ve biz’ enformasyon-haber portalında yetkililerin bildirdiğine göre  “26-yaşındaki polis görevlisi  Vaz-21099 model, şahsına ait vasıtanın yakınlarında ateşli silahla çok yerinden yaralandı. Olay yerinde 9 kalibrelik bir silaha ait 20 kadar kovan bulundu. İnterfax haber ajansının bildirdiğine göre cinayet hakkında soruşturma açıldı.

Bugün (05-07-2010) Nalçik kentinde merkez camii karşısında Şogentsık’u caddesi üzerinde bulunan çok katlı 42 nolu evde Kabardey-Balkar Cumhuriyeti   FSB görevlisi bir şahıs yaralandı.

KBC İçişleri Bakanlığı tahkikat masasından bildirildiğine göre, bugün saat 08:25’te iş yerine gitmek üzere evinden ayrılan albaya kimliği tespit edilemeyen üç kişi silahlı saldırıda bulundu.  Çok sayıda yerinden yaralanan albay sağlık durumu ağır olarak hastahaneye yatırıldı.

Hatırlatacak olursak 2 Temmuz gününde de el yapımı bir bomba devriye gezen polis aracı geçerken patlatılmış fakat hiç kimse yaralanmamıştı

Yine aynı gün yine kimliği belirsiz şahıslar tarafından Krasnodar İçişleri Bakanlığı Enstitüsünün (ÇN: polislerin yetiştirildiği enstitü) Nalçik şubesi çalışanlarından bir yetkilinin  VAZ-2114 markalı aracına saldırılmış fakat patlama neticesinde hiç kimse zarar görmemişti.

Kaynak: Kavkaz-uzel


Bu haber toplam 1179 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net