Karakter boyutu :

Gürcistan Parlamentosu Çerkes Soykırımını Görüşme Niyetinde

25 Kasım 2010 Perşembe Saat 02:05

Gürcistan Parlementosu “Çerkes Soykırımının tanınması” ile alakalı çalışmalara başlamaya hazır. Parlementoda “Kafkas halkları ile dostluk-işbirliği grubu” yöneticisi Nugzar Tsiklauri bu açıklamayı basın-konferansı ile dile getirdi.
Tsikluari, “Kafkas halkları ile dostluk-işbirliği grubu” bu tartışmalara katkıda bulunmaya hazırdır. Bu amaç doğrultusunda parlamento ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantılar yapacağız, dedi.
Tsikluari ayrıca Gürcistan parlamentosu için bu sorun özellikle önemli olduğunu belirterek, “Çünkü geçmiş ve gelecek açısından bizim ülkemiz ve Kafkas Halkları arasındaki ilişkiler önem arzediyor” dedi.
Nisan ayı içerisinde Gürcistan’da yaşayan Ermeni Sivil Toplum Kuruluşlarıda Mihail Saakaşvili ve Parlementoya Ermeni soykırımının tanınması yönünde müracaat ettiler.
Kaynak: Kavkaz-uzel
26 Nisan 2010
Cherkessia.net
Bu haber toplam 1758 defa okundu.
Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.