Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ukrayna'da Seçim Sonuçları Kesinleşti
10 Şubat 2010 Çarşamba Saat 12:36
Ukrayna’da 17 Ocak Pazar günü ilk turu yapılan başkanlık seçiminde, muhalefet lideri Viktor Yanukoviç ile Başbakan Yulia Timoşenko’nun ikinci turda yarışmaları kesinleşti.

Merkezi Seçim Komisyonunun açıklamasında, oyların yarısının sayıldığı, buna göre Yanukoviç’in oyların yüzde 35,38’sini, Timoşenko’nun ise 25,01’ünü aldığı kaydedildi.

Seçime katılan diğer adaylardan eski Merkez Bankası Başkanı Sergey Tigipko oyların yüzde 13,05’ünü, eski dışişleri bakanı Arseniy Yatsenyuk yüzde 6,95’sini alırken, şimdiki Başkan Viktor Yuşçenko’nun aldığı oy ise yüzde 5,45 oldu. katılımcılarınyüzde 2,20'si hiç bir adayı istemedi.

Oyların yüzde 1’inden azının sayılmasıyla yapılan ilk açıklamadan, yüzde 50’sinin sayıldığı son açıklamaya kadar listenin başında yer alan Yanukoviç ile Timoşenko’nun sıralamasının değişmediğini belirten siyasi gözlemciler, sayımın bundan sorasında da önemli bir değişiklik öngörülmediğini dile getiriyor.

Gözlemcilere göre, Yanukoviç ilk turda birinci olmasına rağmen Timoşenko’nun ikinci turu kazanma olasılığı Yanukoviç’e göre daha yüksek.

Ukrayna’da seçimin ikinci turu 7 Şubat’ta yapılacak.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/Milliyet.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1187432

19 Ocak 2010
Cherkessia.net


Bu haber toplam 2178 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net