Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çerkesya’ da ki Aktivistlere Baskılar Artıyor!
26 Mayıs 2015 Salı Saat 01:43
Geçtiğimiz günlerde (23 mayıs 2015) Kaberdey Balkar Cumhuriyetinde faaliyet gösteren Çerkes Birliği Başkanı Çeş Ruslan Maykop’da Khuade Adnan’ı ziyareti sonrası silovikler tarafından göz altına alındı ve bir müddet alıkonulduktan sonra gece saatlerinde ( 24.00) serbest bırakıldı.

 

Geçtiğimiz günlerde (23 Mayıs 2015) Kaberdey Balkar Cumhuriyetinde faaliyet gösteren Çerkes Birliği Başkanı Çeş Ruslan Maykop’da Khuade Adnan’ı ziyareti sonrası silovikler tarafından göz altına alındı ve bir müddet alıkonulduktan sonra gece saatlerinde (24.00) serbest bırakıldı. Daha sonra  (25 Mayıs 2015) tarihinde Çerkesya Yurtseverleri temsilcisi Khuade Adnan’ın evi ve dükkanı, geçen yıl Maykop Rayon’unda yasadışı arsa edindikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan repetriyantların davasıyla ilişkilendirilerek  mahkeme izniyle arandı. Aramadan sonra organize suçlar dairesine çağrılan Khuade Adnan’ın davayla ilgili ifadesi alındı. 

 

   

Çeş Ruslan                                                 Khuade Adnan

 

Evinden ve dükkanından bilgisayarları, 2 telefon, ses kayıt cihazı, kamera kayıt cihazları, hard diskler, cd ler ve işiyle ilgili olan, davayla alakası olmayan çeşitli evraklar alındı. Bilindiği gibi 2013 Aralık ayında  Soçi olimpiayatları öncesi Khuade Adnan’ın da dahil olduğu Çerkes aktivistler uluslararası islamcı bir teröristle ilişkilendirilerek göz altına alınarak Krasnodar’a götürülmüşlerdi. http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6014

 

O tarihte aktivistlerin el konulan özel eşyaları ise bugüne kadar henüz geri verilmedi. 

 

Cherkessia.net, 26 Mayıs 2015

 


Bu haber toplam 5778 defa okundu.


Selma (Loo) Yançatarol

Adnan bey sizin için yeni çağın Don Kişotu diyorlar.Alıp rüşveti, milyonlarca dolarla kaçıp (hoş dünya büyük), halkını yüzüstü bırakmak varken, kelle koltukta ne işin varmış Çerkesyada?

Bir kadın olarak bu hainleri, kendi gölgesinden korkanları kınıyorum.Er erliğini bilecek.Eğer bir erkek halkı için kellesini koltuğa almıyorsa onun üzerini çizerim.Adnan bey merak etmeyin yalnız değilsiniz.Varlığınız halkımıza kuvvet katıyor, sağolun.

01 Haziran 2015 Pazartesi Saat 15:32
Еутых

Руслан Кейщ ик1и Къуадэ Аднан зырыхэкупсэхэм папщ1э я гъэпсокъым.Зэхуэмдэныгъэр хэк1уэтащ дэнк1и.Урысым ипэжхэм фыкъеблагъэ !

28 Mayıs 2015 Perşembe Saat 15:47
Caner K'uek'ue

Öncelikle Adnan abi geçmiş olsun.. Bu yıldırma politikaları Rus paranoyasının gerekleri. ama en çok aklıma takılan ipi RF elinde olduğu için mi kaffed den kimse tutuklanmıyo veya havaalanlarında bekletilip ülkeye girişleri yasaklanmıyor. tutuklamalar Sindirme politikalarının sadece bir kolu. Çerkesya artık tekrar ete kemiğe bürünüyor bu yıldırma eylemleri bundan. Daha önce Anzor Ohahovun evinde kirbit bulundu ucunda barut var diye tutuklamadılar mı ? onlara göre bahane çok. Ama mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Her koşulda yanındayız sayın Adnan abi.. Geçmiş olsun..

27 Mayıs 2015 Çarşamba Saat 13:39
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net