Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Uluslararası Af Örgütü, Aleksey Navalni'den Özür Diledi!
09 Mayıs 2021 Pazar Saat 14:40
Uluslararası Af Örgütü(UAÖ), tutuklu bulunan Rus muhalif lider Aleksey Navalni'den 'düşünce' mahkûmu' statüsünü kaldırdıkları için özür diledi ve statüyü iade etti.


Uluslararası Af Örgütü(UAÖ), tutuklu bulunan Rus muhalif lider Aleksey Navalni'den "düşünce mahkûmu" statüsünü kaldırdıkları için özür diledi ve statüyü iade etti.

24 Şubat'ta UAÖ, geçmişte yaptığı bazı yorumların "nefreti savunma" sayılabileceğini söyleyerek Rusya'nın en tanınan Putin karşıtı aktivistini düşünce mahkûmu" olarak tanımamaya başladı.

 

UAÖ'den yapılan yeni açıklamada, "Dikkatlice yapılan incelemelerin ardından Uluslararası Af Örgütü, Aleksey Navalni'ye tekrar 'düşünce mahkûmu' statüsü verilmesine karar verdi" denildi.

UAÖ, Rus hükümetinin ve onun destekçilerinin 24 Şubat kararını Navalni'nin haklarını daha fazla ihlal etmek için kullandığını belirtti.

 

Yapılan açıklamada, "Uluslararası Af Örgütü yanlış bir karar verdi. Yaptığı hatanın Navalni'ye olan negatif etkileri sebebiyle Navalni'den ve Rusya'da onun özgürlüğü için yorulmadan kampanya yürüten aktivistlerden özür diliyoruz" denildi.

 

Navalni'nin Özel Kalem Müdürü Leonid Volkov konuyla ilgili olarak Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hataları fark edip ilerlemek normal insanları Putin'den ayıran en önemli özelliktir" dedi

 

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/uluslararasi-af-orgutu-aleksey-navalni-den-ozur-dileyip-dusunce-mahkumu-statusunu-iade-etti,951195?

Cherkessia.net, 9 Mayıs 2021


Bu haber toplam 1957 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net