Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rus Basınında Zirve Yankıları: 'Erdoğan Prestijini Koruyabilecek'
23 Ekim 2019 Çarşamba Saat 23:49
Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Suriye mutabakatı Rus basınında da geniş yankı buldu. İşte önde gelen Rus gazetelerinin konuyla ilgili yorumları:

 

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Suriye mutabakatı Rus basınında da geniş yankı buldu. İşte önde gelen Rus gazetelerinin konuyla ilgili yorumları:

RBC:

 

Varılan mutabat sayesinde Erdoğan, Türkiye’de başarısından söz edebilecek ve prestijini koruyabilecek. Rusya ise kan akmasını ve insani bir felaketi önlemiş oldu. 

 

MOSKOVSKİ KOMSOMELETS:

 

“Putin, Erdoğan’ı verdiği söz karşılığında barışa ikna etti”

 

“Vladimir Putin Erdoğan’ı ikna etmeyi başardı. Altı saat süren müzakelerin sonunda Erdoğan, Kremlin’in Suriye-Türkiye sınırında 30 kilometrelik alandan 150 saat içinde Kürt ayrılıkçıları temizleme sözü karşılığında, Barış Pınarı Harekatı’nı sonlandırmayı kabul etti.

 

ROSSİYSKAYA GAZETA:

 

“Barışa 10 adım”

 

“10 maddelik planla önemli barış adımı atıldı. Uzmanlar, Rusya-Türkiye mutabakatını ciddi bir atılım olarak nitelendirdi. Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcıs Vladimir Cabarov, “Müzakereler uzun, ama yapıcıydı. Önemli anlaşmalara varıldı. Bu mutabakat sayesinde, Türkiye, Suriye ve Rusya silahlı kuvvetleri arasında endişe edildiği gibi olası bir çatışma yaşanması ihtimali ortadan kalktı. Kilit konu, Suriyenin toprak bütünlüğü” yorumunda bulundu. 

 

KOMMERSANT:

 

“Putin, binlerce kilometre öteden savaşı kazandı”

 

Kaynak: http://turkrus.com/918607-putin-erdogan%E2%80%99i-ikna-etti-xh.aspx

Cherkessia.net, 23 Ekim 2019

Bu haber toplam 2763 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net