Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tegulan Yakup Temel'in İlk Kitabı Çerkesce ve Türkçe Olarak Kafdav Yayıncılıktan Çıktı!
20 Mayıs 2019 Pazartesi Saat 14:15
Tegulan Yakup Temel'in uzun süredir üzerinde çalıştığı, Uzunyayla'da yaşanmış Çerkes hikayelerini derlediği kitapları Türkçe ve Çerkesçe olarak Kafdav Yayıncılıktan basıldı!

Tegulan Yakup Temel'in uzun süredir üzerinde çalıştığı, Uzunyayla'da yaşanmış Çerkes hikayelerinin anlatıcılarından ve kendi gözlemlerinden derlediği kitapları Türkçe- Çerkesçe olarak Kafdav Yayıncılıktan basıldı!

Tegulan Yakup Temel'in kitabı, 66 Çerkesçe hikayeden oluşan ''ГЪУАЗЭРЫТХЭ'' adını verdiği derleme kitabı ile yine bu kitapta yer alan 45 hikayenin Türkçesi olan ''HARİMOLE'' isimli çalışmadan oluşuyor.

 

İki kitabı set halinde almak için:


https://www.kafdavyayincilik.com/harimoleguazerithe 

 

Türkçe baskı olan Harimole siparişi için; 


https://www.kafdavyayincilik.com/harimole

 

Çerkesçe baskı olan ГЪУАЗЭРЫТХЭ siparişi için;


https://www.kafdavyayincilik.com/guazerithe linkleri üzerinden veya direkt Kafdav yayıncılıktan temin edilebilir.

 

Tegulan Yakup Temel Çerkesçe ve Türkçe basılan kitapları için şunları söylüyor;

 

İlkin, bu kitapların bir çok kişinin ortak katkısı ile oluşan kolektif bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtmek gerekir...

 

Sonrada, bunların ortaya çıkmasında tecrübesi ve yol göstericiliği ile katkıda bulunan Sn. Mühittin Ünal ve onları büyük bir sabır ve titizlikle basıma hazırlayan Sn. Murat Duman’a teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Kimliğin ana unsurlarından birisi anadil, diğeri ise kültürel değerlerdir. Öncelikli dileğim tabi ki Çerkesçe olanının okunmasıdır. Çerkesçe bilip de şimdiye kadar okumayı öğrenme fırsatı bulamamış olanlar bir kaç haftalık bir uğraşla rahatlıkla okuyabilirler.

 

Türkçe’ sinide, kaybedilmeye başlanmış kültürel değerlerimizi yeniden hatırlayıp o günleri anmak isteyenler ile, bu değerleri görme, yaşama olanağı bulamamış özellikle gençlerimizin okuması-okutulması bir başka dileğimdir.

Haber: Jade Wumar

Cherkessia.net, 20 Mayıs 2019


Bu haber toplam 4863 defa okundu.


AKGÜN

Hayırlı olsun. Çok çok sevindim.

23 Mayıs 2019 Perşembe Saat 11:50
Khanbolet

Güzel haber. Tebrikler Yakup bey.

22 Mayıs 2019 Çarşamba Saat 15:04
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net