Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kişmariya: Eğer Gürcistan Abhazya'ya Saldırırsa, Daha da Fazla Toprak Kaybedecek!
06 Ağustos 2018 Pazartesi Saat 22:17
Abhazya savunma Bakanı Mirab Kişmariya Sputnik'e verdiği demeçte, Abhazya Silahlı Kuvvetleri'nin modern meydan okumalara ve tehditlere ne ölçüde hazırlıklı olduğunu söyledi.

Sputnik Abkhazıa.ru, 06 Ağustos 2018

Abhazya savunma Bakanı Mirab Kişmariya Sputnik'e verdiği demeçte, Abhazya Silahlı Kuvvetleri'nin modern meydan okumalara ve tehditlere ne ölçüde hazırlıklı olduğunu söyledi.

Gürcistan Abhazya'nın güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Gürcüstan'da NATO ülkelerinin katılımı ile uluslararası tatbikatlar düzenli olarak yapılmakta, ABD'nin askeri biyolojik laboratuvarları faaliyet göstermektedir. Supitnik'in savaş muhabiri Alexander Khrolenko, Tiflisin, silah kullanılmaması ile ilgili sözleşmelerden vazgeçtiğini belirterek bakana bu konuda soru sordu.

 

"En önemlisi, Abhazya'da kurulmuş olan Abhazya ve Rusya Federasyonu birleşik güçleri yabancı saldırganlığı bertaraf etmek için yeterli güç ve araçlara sahip olan Abhazya topraklarında faaliyet göstermektedir. Ve eğer başka bir askeri macera gerçekleşirse (Tiflis'te bu tür planların yapıldığına dair istihbaratımız var), o zaman Gürcüstan 2008'den çok daha büyük bir bölgeyi kaybedecektir.

 

''Cumhuriyetimizin Gürcü nüfusunun bir kısmının komşulara karşı savaş ile lekelenmediğini, Abhazların yanında uzun yıllar sessizce yaşadığını ifade edeyim. 1992-1993 yıllarında Abhazya halkının Vatanseverlik Savaşı sırasında saflarımızda birçok Gürcü vardı ve Abhazya'nın bu kahramanları hâlâ burada yaşıyorlar. Gerçek şu ki, Gürcistan'ın bir kez daha Abhazya'ya girmeyi planladığı anlaşılıyor, vazgeçmeyecekler, zorluyorlar, para tahsis ediyorlar. Ve neden Gürcüstan'ın böyle silahları, tesisleri, biyolojik laboratuvarı, gemileri var? Bu, sadece Gürcüstan'ın çıkarları için değil, Batı'nın Rusya'yı dize getirmek istemesiyle de ilgili. Rusya her zaman güçlüdür ve güçlü de olacak. Ben bir Sovyet subayıyım ve Rusya'nın neler yapabileceğini biliyorum. İşkence etmeyi denemesinler. Yabancı eller neden Gürcüstan'ı bu tür kirli bir oyun nedeniyle baskı yapmıyor?" diye yanıtladı Kişmariya.

 

Çok uluslu askeri tatbikat" Değerli Ortak 2018" 1 Ağustos'ta Gürcistan'da başladı ve 15'ine kadar sürecek.

 

Rus ordusu, Karadeniz bölgesinde, Abhazya ve Güney Osetya'da büyük çaplı taktik harekatlar başlattı.

 

Kaynak: https://m.sputnik-abkhazia.ru/radio/20180806/1024628371/kishmariya-esli-gruziya-napadet-na-abxaziyu-to-poteryaet-eshhe-bolshuyu-territoriyu.html

 

Çeviri: Hatxı Erdoğan

Cherkessia.net, 6 Ağustos 2018


Bu haber toplam 3970 defa okundu.


XAРУН-DÜZCE

Vay be tosun paşaya bak sen. Binlerce Abhaz'da Abhazya'dan kaçmış Gürcistan'da yaşıyor. Buna ne diyeceksin? Rus'un arkasına saklanıp Gürcülere efelik yapmak askerlik oluyor. !? Bizde yedik.

07 Ağustos 2018 Salı Saat 19:51
Wolf

''Batı'nın Rusya'yı dize getirmek istemesiyle de ilgili. Rusya her zaman güçlüdür ve güçlü de olacak. Ben bir Sovyet subayıyım ve Rusya'nın neler yapabileceğini biliyorum.''
Abhazya savunma bakanıymış :)))))))))))))))))

07 Ağustos 2018 Salı Saat 14:12
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net