Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye Posta Pulunda Çerkes Kahramanı…
12 Nisan 2018 Perşembe Saat 00:13
Türkiye Posta İdaresince, Türkiyedeki kentlerden Düzce’de bulunan «Адыгэ Гупшысэ Хасэ — Çerkes Düşünce Derneği»nin müracaatı ile, XVIII yüzyıl sonlarında doğup 1840 yılına kadar yaşamını sürdürmüş olan, milli kahraman Şeretlıko Tığujıko Kızbeç anısına posta pulları basıldı.


Türkiye Posta İdaresince, Türkiyedeki kentlerden Düzce’de bulunan  «Адыгэ Гупшысэ Хасэ — Çerkes Düşünce Derneği»nin müracaatı ile, XVIII yüzyıl sonlarında doğup 1840 yılına kadar yaşamını sürdürmüş olan, milli kahraman Şeretlıko Tığujıko Kızbeç anısına posta pulları basıldı.

 

«Адыгэ Гупшысэ Хасэ — Çerkes Düşünce Derneği» temsilcileri bu öneri ile Türkiye Devleti kurumlarından PTT ( Posta Telgraf Telefon) isimli organa müracaat ettiler. Devlet çalışanları da bu öneriyi uygun gördüler, kısa bir süre içerisinde Türkiyede posta işlerinden sorumlu PTT tarafından söz konusu posta pulları basıldı.


Pulların üzerinde Türkçe ve Çerkesçe olarak «Адыгэ Лъэпкъым илIыхъужъэу ШэрэлIыкъо Тыгъужъыкъо Къызбэч (1777 — 1840) — Adıge Halk Kahramanı Şeretlıko Tığujıko Kızbeç (1777 — 1840) » ibaresi bulunuyor.

 

Adıgey Cumhuriyetinde bulunan Şapsığ köylerinden Afıpsıpe’de Şeretlıko Tığujıko Kızbeç anısına bu yakınlarda yapılmış olan anıtın resmi de posta bulunun üzerinde bulunuyor.

 

Açumıj Hilmi, Adıge Mak

Cherkessia.net, 12 Nisan 2018


Bu haber toplam 3395 defa okundu.


JANSET MERCAN

Ne güzel çalışma.Teşekkürler PTT 👏

13 Nisan 2018 Cuma Saat 15:02
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net