Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rus Muhalif Politikacı Navalni Gözaltına Alındı!
28 Ocak 2018 Pazar Saat 22:34
Navalni, Mart ayındaki başkanlık seçimleri öncesi ülkedeki birçok kentte sokak gösterileri yapılması için çağrıda bulundu.
 
Rusya’da 18 Mart'ta yapılacak olan devlet başkanlığı seçimi öncesinde Moskova ve St. Petersvurg, seçimleri boykota çağıran bazı muhalif grupların protesto gösterilerine sahne oldu. Moskova'daki gösterilerde, başkan adaylığı başvurusu "hakkında hapis mahkumiyeti olduğu" gerekçesiyle serdedilen liberal muhalif Aleksey Navalnı de gözaltına alındı.
 
 
Gösterilere Moskova ve St. Petersburg'da ikişer binden fazla kişinin katıldığı ve yer yer polisin izinsiz gösteri gerekçesiyle müdahale ettiği bildirildi. Gözaltı sayısı öğleden sonra 180 kişi olarak duyuruldu.
 
DW'nin aktardığına göre, vatandaşlık hakları konusunda çalışan online portal OVD-Info 18 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerini protesto için ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde en az 180 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
 
Navalni’nin ekibi tarafından yapılan açıklamada, muhalif politikacının gösteriye geldiği sırada Tverskaya Caddesi’nde emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.  https://www.dailymotion.com/video/x6du14y
 
Daha önce de katıldığı protesto gösterilerinde geçici olarak gözaltına alınan Navalnı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda gözaltına alındığını doğrulayarak, “Bunun hiçbir anlamı yok. Siz benim için değil, kendiniz için, bu ülkenin geleceği için sokağa çıkıyorsunuz” dedi.
 
Navalni, Mart ayındaki başkanlık seçimleri öncesi ülkedeki birçok kentte sokak gösterileri yapılması için çağrıda bulundu. 
 
The Guardian’ın haberine göre Navalnı’nın konuştuğu canlı yayın sırasında, Navalni’nin bürosuna polislerce baskın düzenlendi ve yayın kesilmeye çalışıldı.
 
Navalni destekçilerinden Roman Rubanov, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, polislerin, ofiste bomba ihbarı üzerine geldiklerini iddia ettiğini belirtti. Konuşmasının ardından gözaltına alındı
 
Navalni’nin, konuşmasını yaptıktan sonra Moskova’daki protesto gösterilerine gitmek üzere yürümeye başladığı esnada gözaltına alındığı açıklandı.
 
Navalni, ülkede 100’den fazla kentte protesto gösterileri için çağrıda bulunmuş, Mart ayında düzenlenecek başkanlık seçimleri için ise boykot çağrısı yapmıştı.
 
Aynı zamanda yolsuzluk karşıtı çalışmalarıyla tanınan bir avukat olan muhalefet lideri Aleksy Navalnı, daha önce üç kez gözaltına alınmıştı.
 
 
Navalni’nin ülke çapında yaptığı “seçmen grevi” çağrısı üzerine Moskova ve St. Petersburg’daki protesto gösterilerine yüzlerce kişinin katıldığı belirtildi. Ancak Moskova ve St. Petersburg’daki gösterilerin izinsiz olduğuna dikkat çekildi. Göstericilerin Rusya’da 18 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için boykot çağrısı yaptığı aktarıldı.
 
Blog yazarı ve hukukçu olan Navalni, 18 Mart’taki seçimlerde aday olmak istemiş ancak adaylık başvurusu Rusya’daki Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. Navalni de bunun üzerine seçimleri boykot etme çağrısında bulunmuştu.
 
Rusya’da 18 Mart’ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerini Vladimir Putin’in kazanması bekleniyor. Bu durumda, Putin devlet başkanlığı görevini 2024 yılına kadar sürdürecek.  
 
Kaynak: turkrus.com
 
Cherkessia.net, 28 Ocak 2018

Bu haber toplam 2737 defa okundu.


ĞUNEKO

A.NAVALNİ 2012 DEN BU YANA RUS BAHARINI BAŞLATAMADI.

29 Ocak 2018 Pazartesi Saat 16:47
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net