Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü İlk Mezunlarını Verdi!
07 Temmuz 2017 Cuma Saat 23:43
5 Temmuz 2017 günü Düzce Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninin Türkiye Çerkesleri için ayrı bir önemi vardı. Üniversitenin 2013-2014 akademik yılında eğitime açılan Çerkes Dili ve Edebiyatı ana bilim dalı ilk mezunlarını verdi.

 

5 Temmuz 2017 günü Düzce Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninin Türkiye Çerkesleri için ayrı bir önemi vardı. Üniversitenin 2013-2014 akademik yılında eğitime açılan Çerkes Dili ve Edebiyatı ana bilim dalı ilk mezunlarını verdi. 

 

Düzce Üniversitesi kampüs stadında yapılan mezuniyet törenine; Düzce ilinin kamu yöneticileri, Üniversite rektörü Prof.Dr.Nigar Demircan Çakar, Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Kurucu eski rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Üniversite dekanları, Adıgey Devlet Üniversitesi filoloji dekanı Hamırzako Nuriyet, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş, Çerkes Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Yrd. Doç Dr. Fehmi Altın, öğretim görevlileri, Düzce Adıge Khase yöneticileri, Düzce Adığe Düşünce Derneği üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Edebiyat Fakültesi mezunlarının töreninde konuşan D.Ü üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu yıl ilk mezunlarını veren Çerkes Dili ve Edebiyatı bölümünün 20 kişi olan kontenjanının 2017-2018 öğretim yılından itibaren 30'a çıkarıldığını söyledi. Bölümün ilgi görmesinden gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. N. Demircan Çakar, Çerkes kültürüne ve etnografik mirasına ilgi duyanları üniversitede görmekten mutluluk duyduklarını belirtti. 

 

Törende teşekkür konuşması yapan Adıgey Devlet Üniversitesi Filoloji Dekanı Hamırzako Nuriyet ise, bölümün Adıgey Cumhuriyetinde de heyecanla izlendiğini söyleyerek, Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün kurulmasında emeği geçenlere, D.Ü yöneticilerine, eğitimcilerine, öğrenci ve ailelerine teşekkür etti. Adıgey Devlet Üniversitesi rektöründen gelen plaketi D.Ü rektörüne takdim etti. 

 

Dereceye girenlere ve mezunlara diploma ile hediyelerinin verilmesinin ardından, Adiğe Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi sanatçısı Zariyeta Tişeva Çerkesce şarkılardan oluşan mini bir konser verdi.

 

Haber: Jade Wumar

Cherkessia.net, 7 Temmuz 2017


Bu haber toplam 3649 defa okundu.


Gambertayoğlu Ahmet Selek

Mezun gençlerimizi,ebeveynlerini ve eğitimcilerini candan kutluyorum.

19 Temmuz 2017 Çarşamba Saat 00:01
Şogen Y. Baturalp

Sayın Dzıbe Fehmi bey siz düzcede ki bölümün başkanısınız halihazırda. Bu öğrencilerin Çerkesce öğretebilme, konuşma edinimleri hangi seviyede? Mezun öğrencilerinizin çalışmalarını( çeviri, yazı, v.s) ne zaman görebileceğiz. Bilgi vermenizi rica edebilir miyiz?
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

11 Temmuz 2017 Salı Saat 16:01
Khuade Adnan

Мыгъэ Тыркум Дюзджэ университетым и адыгэбзэ къутамэм апэрэ дипломхэр аратыжьыгъэх. Къэзыухыгъэхэри, къэзыухынэу къэтхэри мы 1офым иахьыш1у хэзыш1ахьыгъэ пстэуми тхьам псауныгъэ я1эу, агухэлъхэр къадэхъоу щы1энхэу сафэлъа1о.
Шъопсэух.

08 Temmuz 2017 Cumartesi Saat 15:07
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net