






Khuade Adnan FSB tarafından yapılan komplo ve provokasyon sonucu bugün 15 günlük hapis cezasına çarptırıldı.
5 Nisan tarihinde önceden aldığı bir trafik cezası bahane edilerek düzmece bir FSB operasyonuyla gözaltına alınan Khuade Adnan bugün (6 Nisan) çıkarıldığı mahkemede 15 günlük hapis cezasına çarptırıldı. 20 dakika süren mahkeme sonrası, Khuade Adnan Maykop-Hanskaya cezaevine götürüldü.
Maykoplu repetriyantların verdiği bilgiye göre; rüşvet suçu isnat edilerek yapılacak 2. davanın hazırlık aşamasının sürdüğü, Khuade Adnan’ın ciddi bir komplo ve provokasyonla daha karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.
Önceki haber linki; http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6946
Natpress haberinin linki: http://www.natpressru.info/index.php?newsid=10395#comment
Çerkesya Yurtseverleri sözcüsü Av. Dr. Karden Murat Yıldırım ise, daha önce Khuade Adnan’a yönelik insan hakları ihlallerini gözetim altına almış olan uluslararası insan hakları teşkilatlarına sırasıyla müracaat edileceği ve hukuksuzluk teşhiri için çalışmalar yapacakları bilgisini verdi.
Cherkessia.net, 6 Mayıs 2016


Rus devletinin kepazeliğini bin kez lanetliyorum. Khuade Adnan yalnız değildir.
08 Mayıs 2016 Pazar Saat 22:50Adnan Khuda mahkeme tarafından tutuklandı.
15 Günlük gözaltı için hapishaneye gönderildi!
Gerekçe ise komik. Trafik cezası.
Ayrıca polise rüşvet vermekten dolayı da takibat yapılacak!
Yani yeni hapis cezaları daha yolda.
Görünen o ki Rusya, Adnan Khuda'yı yok etmeye çalışıyor!
Çerkes dernekleri, federasyonları, dünya çerkes diyasporası ise
KUZULARIN SESSİZLİĞİNDE!
Adnan abi üst mahkemeye itiraz etti. Bu sabah duruşması yapıldı fakat 15 günlük cezada bir değişiklik olmadı.
Hiç olmazsa öğrendiklerimden sizleri haberdar ederek başka bir şey yapamamanın utancını hafifletmeye çalışıyorum.
Adnan abi'nin çok iyiliğini gördüm ben buraya geldiğimde. Bir çok kişide görmüştür eminim. Onun için çabalayan herkesten Allah bin kere razı olsun.