Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Khuade Adnan ve Kızı Dane’ye 15 Gün Hapis!
16 Aralık 2015 Çarşamba Saat 12:53
Çerkesya aktivisti ve Çerkesya Yurtseverleri sözcülerinden Khuade Adnan, kızı Khuade Dane ve mağaza çalışanı Borse Saida 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

Çerkesya aktivisti ve Çerkesya Yurtseverleri sözcülerinden Khuade Adnan, kızı Khuade Dane ve mağaza çalışanı Borse Saida 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

 

15 Aralık günü Maykop’da kızının işlettiği mağazaya gelen FSB memurlarına, arama için kontrol evrağı soran, mağazadan çıkartmak isteyen Khuade Adnan daha sonra polise şikayet edilmiş ve dün geceyi gözaltında geçirmişti.

 

Bu sabah (16 Aralık) 11.00 da Maykop’da yapılan duruşmada Khuade Adnan ile beraber Kızı Khuade Dane ve mağaza çalışanı Borse Saida devlet memurlarına mukavemet etmekten 15  gün hapis cezasına çarptırılarak, Maykop’a 10 km uzaklıktaki Hanskaya cezaevine götürüldüler.

 

Daha önceki haberimiz için tıklayın : http://www.cherkessia.net/news_detail.php?id=6848

 

Not: Cherkessia.net sitesi yayın kurulu ve Çerkesya Yurtseverleri olarak son gelişmeleri hızla değerlendirdikten sonra yapacağımız basın açıklaması eyleminin yer ve tarihini en kısa sürede paylaşacağız. 

 

Cherkessia.net, 16 Aralık 2015

 


Bu haber toplam 6503 defa okundu.


Burhan Ilhan

BIR INSAN OLARAK YAPILANLARDAN UTANC DUYUYORUM.. VE ŞİDDETLE DE KINIYORUM!

17 Aralık 2015 Perşembe Saat 16:25
hapi cevdet yıldız

Sayın Huade, kızı Dane ve Borsa Saide'ye geçmiş olsun derim.
İçimizde çok sayıda soysuz kişinin bulunduğu bilinen şey. Bunlardan o tür şeyler, ihbarcılık, müzevirlik ve benzeri şeyler her zaman için beklenir.
Burada önemli olanı yönetimin tutumudur. Yönetim/ Moskova kendi gibi kişileri işbaşına getiriyor ve kullanıyor. Bu gibi kişiler Moskova öksürse nezle olurlar.
Türkiye ya da NATO ile Rusya arasında oluşan uçak krizinden sivil nüfusun sorumlu tutulması gibi davranışlar faşist rejimlerde görülür. Rusya bu işten iyi puan almamıştır düşüncesindeyim.

"Eşeğini dövemeyen paldımını döver" derler. O hesap, Rusya NATO ile sorunlarını çözecek yerde sivil nüfusa, Çerkes dönüşçülere yönelik terör estiriyor. Terör kimseye fayda sağlamamıştır.

Bu gibi durumlarda olayları soğukkanlı karşılamak ve karşı tarafa koz vermemek gerekir. Polise de fırsat vermemek gerekir.
Çünkü bunlar hukuku değil güçlüyü temsil eder duruma düşmüşlerdir. Bu bakımdan ellerine koz ve fırsat vermemek gerekir.
Bunlar gelip geçer. Tekrar geçmiş olsun derim.

17 Aralık 2015 Perşembe Saat 11:21
Yakup temel

Зэдэ зэпхъур хьэпсым щ1адзащ..!.
Сыт я лажьэр ..?
Я Хэку къызрагъэзэжара.. ?

16 Aralık 2015 Çarşamba Saat 22:11
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net