


Suriye yönetimi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "açık bir mesaj vermek" üzere Şam'a göndereceği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na "daha kararlı bir cevap verileceğini" bildirdi.
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, "Eğer Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'ye kati bir mesaj verecekse, silahlı grupların sivillere, askerlere ve polislere karşı gerçekleştirdiği vahşi cinayetler ve suçları kınamayan Türkiye'nin duruşu hakkında daha kararlı bir cevap duyacaktır" dedi.
Buseyna Şaban, SANA'da yer alan açıklamasında "Eğer Türk hükümeti, kültürel ve tarihi bağlardan dolayı Suriye meselesini bir dış mesele olarak görmezse, Suriye her zaman dostlarının müzakeresini memnuniyetle kabul etmiştir; ancak içişlerine yönelik uluslararası veya bölgesel müdahaleleri her zaman reddetmiştir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=169832