Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin'de Süryani Dili Anabilim Dalı Kuruluyor
22 Haziran 2011 Çarşamba Saat 02:49
ABD Notre Dame Üniversitesi öğretim üyesi Mardinli Süryani asıllı Prof. Dr. Abdulmesih Saadi, görevinden istifa ederek Artuklu Üniversitesi’nde Süryanice Dili ve Kültürü üzerine eğitim vermek üzere Mardin’e geldi. Dünyada Süryani Dili ve Edebiyatı’nın otoritesi olarak kabul edilen Prof. Dr. Abdulmesih Saadi, Artuklu Üniversitesi’nde Yaşayan Diller Enstitüsü’ne bağlı açılacak olan Süryani Dili ve Kültürü Ana Bilim Dalı’nın başkanlığını yürütecek.

Üniversitede ilk olarak 15 kişiye 3 ay süre ile Süryanice dil eğitimi verilecek, ardından yüksek lisans düzeyinde öğrenci alımına başlanacak.

Mardin’de eğitim verecek olmanın kendisini gururlandırdığını belirten Prof. Dr. Abdulmesih Saadi, “Farklı dinden ve ırklardan insanların Süryaniceyi öğrenmesi, Süryaniceyi aslına döndürecektir. Çünkü bir zamanlar Süryaniceyi sadece Süryaniler ya da Hıristiyanlar değil, bütün bölge halkları konuşmaktaydı” dedi. Saadi, Akad’lar döneminden kalan 4 bin 500 yıllık Mercimekli Köyü’nde Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan’ı da ziyaret etti.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1053534&Date=21.06.2011&CategoryID=77


Bu haber toplam 1978 defa okundu.


Elif

Bravo !! yurtsever Süryani aydınına... Wopsaw

04 Temmuz 2011 Pazartesi Saat 02:28
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net