Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK Parti Anketinde Etnik Kimlik Sorusu
07 Aralık 2010 Salı Saat 19:13
ÖNÜMÜZDEKİ yıl yapılacak genel seçimler öncesi AK Parti için halkın görüşlerini tespit etmek amacıyla bir firma tarafından yapılan ankette, 'Kendinizi aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tanımlıyorsunuz?' sorusu yöneltildi. 'Çerkez, Abaza, Gürcü, Arnavut, Boşnak, Karadenizli, Kürt ve 'diğer seçenekler' şıklarından biri seçilmesi istendi.

Ankette 'Kimin milletvekili olarak görülmesi' sorulurken önerilen 28 isim arasında milli eski futbolcu Hakan Şükür ile 2010 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu gibi isimler de yer aldı.

AK Parti için seçimler öncesi illerde kamuoyunun görüşünü belirlemek amacıyla bir araştırma şirketi anket yapıyor. Sakarya'da da yapılan ankette, katılanlara 25 soru yöneltiliyor. Anket formunun 15'inci sorusunda "Aşağıdaki isimlerden milletvekili olarak görmek istediklerinizi 1'den 7'ye kadar sıralayınız' denilirken 28 isim yer aldı. Bu isimler arasında futbolu bıraktıktan sonra TRT'de spor yorumculuğuna başlayan ve 2007 seçimlerinde adı AK Parti'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de geçen Milli futbolcu Hakan Şükür ile 2010 Dünya Süperspor Şampiyonu Kenan Sofuoğyu'nun da adı yer aldı. Sofuoğlu ankette (Dünya Şampiyonu) olarak 18'inci, Hakan Şükür ise 25'inci sırada yer aldı. AK Parti anketindeki diğer isimler arasında; Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof.Dr. Mustafa İsen, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Mustafa Kamacı, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji A.Ş.Genel Müdürü Adnan Güçlü, müsteşar Cemal Öztaş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ ile Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da yer aldı.

ETNİK KİMLİK SORUSU

Anketin 5'nci sırasında etnik kimlikle ilgili soru da yöneltildi. Deneklere, 'Kendinizi aşağıdaki ifadelerden hangisiyle tanımlıyorsunuz?' sorusu yöneltilirken şıklar arasında Çerkez, Abaza, Gürcü, Arnavut, Boşnak, Karadenizli, Kürt ve 'diğer seçenekler' yer aldı.

Sakarya'daki ankette milletvekillerinin başarılı olup olmadığı, en çok sevilen milletvekilinin kim olduğu, önümüzdeki seçimlerde Sakarya milletvekillerinden hangisinin tekrar görülmek istendiği de soru olarak yöneltildi.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, "Anketi genel merkezimiz yaptırıyor. Sakarya'da yapıldığını duyduk. Bilgimiz yok. Sakarya'daki arkadaşlarımdan duyduk. Bağımsız olarak yapılıyor" dedi.

Kaynak DHA


Bu haber toplam 1810 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net