Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dağıstan’da Atama Öncesi Gürültülü PIAR
05 Şubat 2010 Cuma Saat 01:53
3 Şubat tarihinde bir grup Dağıstanlı aydın RF Başkanı Dmitriy Medvedev’e bir mektup yazarak Dağıstan Başkanı Mukhu Aliyev’i 2.kez görevde bırakması için başvuruda bulunmuşlardı. Haber Dağıstan devlet haber ajansı “RIA Dagestan”da yayınlanmış ve diğer basına yansımıştı.

4 Şubatta ise Dağıstan basınında Regnum ajansı tarafından RF Başkanı Medvedev’e yazılan mektuptan bazı aydınların imzalarını geri çektikleri haberi verildi. Ayrıca Dağıstan’da 4 Şubatta basında çıktığı belirtilen RF Başkanı Medvedev’e yazılmış bir açık mektup daha olduğunu ve Dağıstanlı bir grup aydınında Mukhu Aliyev’in görevde bırakılmasını kabul etmedikleri ifade ediliyordu.

Bu haberden 4 saat önce Regnum ajansına açıklama yapan “uzman” ise “cumhuriyetteki bazı aydınların Aliyev’in görevde bırakılmasını istemeleri, onun geniş eğitimli kesimlerde desteği olduğu anlamına gelmez” dedi. Dağıstan Parlamentosu “Rusya Vatanseverleri” fraksiyonu başkanı Edvard Hidirov, Aliyev’in dar çevresinde bulunan aydınların görüşlerinin cumhuriyetteki tüm aydınların görüşlerini yansıtmadığını ve durumu objektif göstermediğini söyledi.

Bu arada cumhuriyette başkan adaylarının birbirilerini karalayan PIAR kampanyalarının dorukta olduğu ifade ediliyor.

Bazı uzmanlar ise, Medvedev’e bazı aydınların yazdığı başvuru mektubundan sonra, Kremlin’e yakınlığıyla bilinen Regnum ajansının karşı enformasyon atağı, Dağıstan başkanlığı konusunun sona erdiğini ve Mukhu Aliyev’in tekrar göreve atanmayacağının kesinleştiği görüşündeler.

Kaynaklar: RIA Dagestan, Regnum.ru, Kavkaz-uzel.ru

05 Şubat 2010
Cherkessia.net


Bu haber toplam 1522 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net