Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Putin'i eleştiren Federasyon Konseyi Başkanı Mironov, iktidar partisinin hedefinde
04 Şubat 2010 Perşembe Saat 13:31
Rusya'da, Başbakan Vladimir Putin'in eski müttefiklerinden Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov, Putin'in krizle mücadele politikasını eleştirince, iktidardaki Birleşik Rusya Partisi (BRP) tarafından görevinden alınmakla tehdit edildi.

Parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyinin Başkanı Mironov, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Putin'in krizi yönetme politikasının "mükemmel olmadığını" ve "bu saatten sonra Putin'in her politikasını koşulsuz desteklemeyeceğini" söyledi.
    
Rusya'da özellikle Mironov gibi önemli mevkilerde bulunan kişilerin Putin'i eleştirmesi nadir olarak görülürken, bu sözler üzerine BRP milletvekilleri Mironov'un istifasını istemesini istedi ve istifa etmemesi halinde görevinden azledileceği tehdidinde bulundu.
    
BRP Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı Andrey İsayev, İtar-Tass ajansına yaptığı açıklamada, "Siyasi bir kariyerinin olmasının tek nedeni, kendisinin de açıkladığı gibi, Vladimir Vladimiroviç Putin'in sıkı destekçisi ve hayranı olmasıydı" dedi.
    
Mironov'u, "kriz yüzünden durumun kötü hale geldiğini düşünmek ve fareler gibi gemiyi terk etmeye çalışmak" ile suçlayan İsayev, "Ancak unuttuğu bir şey var, o da geminin batmadığı" ifadesini kullandı.
    
Putin'in devlet başkanlığına üç dönem üst üste seçilmesine olanak sağlayacak anayasa değişikliği önerisinde bulunmasıyla hatırlanan Mironov, iktidar partisi milletvekillerinin açıklaması üzerine BRP'nin eleştiriye karşı tahammülünün olmadığını söyledi.
    
BRP milletvekillerinin istifasını istemesine de değinen Mironov, "Eğer yaptığım iş onları tatmin etmiyorsa, Rusya Federasyonu prosedürlerine göre aleyhimde oy kullanma hakları var" ifadesini kullandı.
    
Mironov'un liderliğini yaptığı ve kamuoyu tarafından BRP'ye oy vermek istemeyenlerin oyunu almak için Kremlin tarafından kurdurulduğu ileri sürülen Adil Rusya Partisi de yaptığı açıklamada, Mironov'u destekleyerek, "Sergey Mironov Federasyon Konseyi Başkanlığını Anayasa'nın kendisine tanıdığı yetkiyle yürütüyor ve siyasi konumu nedeniyle yaptığı açıklama görevinden ayrılmasının gerekçesi olamaz" görüşünü savundu.
    
Adil Rusya Partisi'nin parlamentonun alt kanadı Duma'daki lideri Nikolay Leviçev de Eko Moskova radyosuna yaptığı açıklamada, BRP'nin Mironov'a yönelik "tehditlerinin" söz konusu partinin "siyasi tekelciliğinin" sonucu olduğunu savunarak, "BRP'nin açıklaması beni şaşırtmadı. Bu siyasette bizim ve Mironov'un karşısında durduğu tekelciliğin somut bir sonucu" dedi.
    
Mironov, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:
    
"Ben Vladimir Putin'i desteklediğimi her zaman söyledim. Örneğin, biz, partimiz onun dış politikasını ve iç siyasette belirli politikalarını destekledik. Ancak biz Putin tarafından önerilen bütçeye kesin olarak karşıyız ve bu yüzden de karşı oy kullandık. Putin'in krizle mücadele önlemleri önerisine karşıyız ve bu yüzden de kendi önerilerimizi sunduk. Bu yüzden şahsen benim ve partimin Putin'i her konuda desteklediğimiz geçerliliği olmayan bir bilgi."

Anadolu Ajansı

Kaynak: http://rusya.ru/tur/index/news?id=14109

04 Şubat 2010
Cherkessia.net


Bu haber toplam 1314 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net