Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adıgey'de Henüz Domuz Gribi Görülmedi
15 Kasım 2009 Pazar Saat 19:03
Adet olduğu üzere her yıl sonbahar- kış aylarında sağlık görevlileri insanlara gribe karşı aşı yapıyorlar. Hastalığa yakalanma riski daha büyük olan gruplar aşılama programında ilk sırada yer alıyorlar.

Bu sıralar daha çok domuz gribinden söz etsek de, uzmanlara göre mevsim gribinden kaynaklı yaşanabilecek sıkıntılar da az değil. Bu nedenle buna kayıtsız kalınmadan gribe karşı her yerde koruyucu tedbirler alınmalı.

Basında yer alan haberlere göre, 9 Kasımda domuz gribi aşıları yapılmaya başlandı. AC Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu aşının henüz Adıgey’e ulaşmadığını söylediler. Aşılar ilk olarak kuzey bölgelerdeki rayonlara ve gribin daha çok görüldüğü bölgelere komşu olan bölgelere ulaştırılacak. Adıgey’de henüz domuz gribi vakasına rastlanmadı.

Bunun dışında belirli zamanlarda görülen mevsim gribi aşıları ilk yapılan planlama dahilinde cumhuriyete getiriliyor. Küçük çocuklar için Grippol-Plus isimli aşıdan 18 bin 5 yüz doz aşı ilk etapta Adıgey’e ulaştı. 14 Eylülden bu yana 18 bin 4 yüz elli kişiye mevsim gribi aşısı yapıldı.

Yetişkinler de yapılan program dahilinde aşılanıyor. “Grippol” isimli aşıdan 61 bin 5 yüz doz aşı cumhuriyete getirildi ve bu günler itibariyle 31 bin 4 yüz yetmiş iki kişiye bu aşıdan yapıldı. Aşılama programı hala devam ediyor.

11 Kasım 2009 - Adıge Makh
Cherkessia.net

Bu haber toplam 1923 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net