Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNTİKAM DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ!
04 Mayıs 2013 Cumartesi Saat 02:20

Yine bir 21 Mayıs’ta Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nü dünyaya duyuracak olmanın telaşı ve heyecanı içerisindeyiz.

Gönül isterdi ki, 21 Mayıs’ta dünya kamuoyunun karşısına Çerkes halkı olarak; birlik olarak çıkalım. Farklarımız zenginliğimiz olsun, demokratik bir „eylem birliği“ yapalım. Umudu büyütelim…

Biz, Çerkesya Yurtseverleri, geçen sene olduğu gibi bu sene de „Eylem Birliği“ talebimizde ısrarlı olduk! Hatta bir "Soykırım ve Sürgün Haftası" ilan ederek herkesin kendi gücü ile örgütleyeceği eylemleri bir başlık altında toplamak istedik.

Çünkü birlik, Çerkes halkının 200 yıllık özlemi ve zaferin müjdecisidir.

Ama olmadı. Ve ne yazık ki geçen sene olduğu gibi bu sene de, “herkes kendi yolunda yürüyecek!“

21 Mayıs’ta Taksim’de bizimle birlikte yürüyecek, sloganlarımızı haykırıp, pankartlarımızı taşıyacak herkes bilmeli ki:

BİZLER için, 21 Mayıs, dünyanın en barışsever halklarından biri olan Çerkeslerin özgürlüklerini ve vatanlarını korumak için tutuştukları savaşın sona erdiği; galiplerin atalarımızın cesetleri üzerinde zafer gösterileri yaptığı bir gündür.

BİZLER için, 21 Mayıs, Çerkeslerin savaşın yenilen tarafı olarak katliamdan geçirildikleri, topraklarının yağmalandığı ve nüfuslarının % 90’ını soykırım ve sürgüne kurban verdikleri bir gündür.

BİZLER için, 21 Mayıs, Çerkesya’nın bağımsızlığını yitirdiği; işgal ve ilhak edildiği, emperyalist ve yayılmacı Çarlık Rusyasının bunu dünyaya ilan ettiği gündür.

Yani 21 Mayıs, Çerkesya’nın ve Çerkeslerin ilelebet yok edilmek istendiği bir gündür.

Ve BİZ Çerkesler, bugün hala hem anavatanımızda hem de diasporada gelecek kaygısı içerisinde yaşıyorsak, varlığımız tehdit altındaysa; bunun sorumlusu, Çarlık Rusyası’nın politikalarının hala devam ediyor, bu savaşın saldırgan ve savaş suçlusu olan tarafının yaptıklarını kabul etmeye, sonuçlarını telafi etmeye yanaşmıyor ve sorunu inkar etmeyi yeğliyor olmasıdır.

Bu nedenle BİZLER, 21 Mayıs’ta:

„Çerkes Soykırımı ve Sürgünü“nün tanınması, tüm sonuçları ile birlikte telafi edilmesi; yani ADALET İÇİN…

Atalarımızın cesetleri üzerinde geçit törenleri düzenleyip Çerkesleri yok ettiklerini sananlara, “bizi yok edemediniz” diye haykırmak ve HESAP SORMAK için…

Çerkes Soykırım ve Sürgünü’nün 150. Yıldönümünde, atalarımızın kemikleri ve ruhları üzerinde, tarihi başkentimiz Soçi’de düzenlenmek istenen OLİMPİYATLARA HAYIR demek için…

Haritalardan ve hafızalardan silinmek istenen ÇERKESYA’nın hala yaşadığını ve bir gün mutlaka yeniden kuracağımızı ilan etmek için...

Yani bize yapılan haksızlıkları tersine çevirme irademizi göstermek; “direneceğiz, dirileceğiz, Çerkesya’da sonsuza kadar yaşayacağız” diye haykırmak; UMUT VE DİRENİŞ TOHUMLARI EKMEK için…

18 Mayıs 2013 günü,

Saat 15.00’da,


Taksim’de, Tramvay Durağı’nın önünde buluşup, Rusya Federasyonu konsolosluğuna doğru bir "Çerkes Soykırım ve Sürgünü" sorumlularını protesto yürüyüşü yapacağız!

BİZLER için, suçlusu ve sorumlusu belli olan bir soykırımın kınanacağı, sesimizi yükseltip öfkemizi haykıracağımız, çözüm talep edeceğimiz mercii ve ülke neresiyse, toplanacağımız yer de orasıdır!

Bu nedenle, İstanbul’da Taksim başta olmak üzere, RF’nun tüm kurumlarının ve temsilciliklerinin önü bizlerin, yani seslerini yükselten Çerkeslerin barışçıl-demokratik; ama kararlı ve cesur adımlarla toplandıkları merkezler olmalıdır!

Ve bizler artık „ÇERKES ULUSAL DİRENİŞİ“ nin, üzerinde Çerkes’in yaşadığı her yere yayılması; Taksim’e gelemeyecek olanların, yaşadıkları köylerde ve kasabalarda güçlerine uygun etkinlikler örgütlemeleri gerektiğine inanıyoruz!

Duyarlılıklarını gösterip etkinliklere katılacak herkesi günün anlamına ve gelecek vizyonumuza uygun pankartlar, afişler ve sloganlar hazırlamaya; kimliği, hedefi, sloganları ve yöntemleri net olan 21 Mayıs etkinliklerimize katılmaya çağırıyoruz!

Çerkesya Yurtseverleri de günün anlamına ve önemine uygun bütün etkinlikleri. kimin düzenlediğine bakmaksızın destekleyecek, bunlara etkin olarak katılacaklardır.

Yaşasın Çerkes Ulusu!

Yaşasın Çerkesya!

Yaşasın Çerkes Kalma Mücadelemiz!

Çerkesya Yurtseverleri Kurucu Meclisi

3 Mayis 2013

 

WE WANT JUSTICE, NOT REVENGE!

On another May 21st we are in the rush and excitement of announcing the world once again the Circassian Genocide and Exile.

One would wish that, we could show up in front of the world community as a Circassian People, in unity. Our differences would be our richness; we could have formed a democratic unity of actions and raise our hopes…

As the Patriots of Circassia, as we also did last year, we insisted on our request for a “unity of actions” this year! We also wanted to announce a “Week for Genocide and Exile” and unite all the actions organized by different groups under one title.

Because unity is the 200 years of longing and harbinger of victory for Circassian People.

But it didn’t work. And unfortunately “everyone will walk on his own way” just like we did last year!

Every person who will walk with us in Taksim on May 21, shout our slogans an hold our banners should know that:

FOR US, May 21 is the day that the war of one of the most peaceful peoples of the world, Circassians to sustain their freedom and protect their land has ended, and the winner conducted their victory ceremonies on our ancestors graves.

FOR US, May 21 is the day that, Circassians being the losing party, were slaughtered, their land was overrun and plundered and %90 percent of their population were victims of genocide and exile.

FOR US, May 21 is the day that Circassia had lost its’ independence, was invaded and annexed, and the expansionist and imperialist Charist Russia had announced this to the world community.

That is, May 21 is the day Circassia and the Circassians were intended to be exterminated forever.

And today if WE the Circassians live in a concern for the future both in the motherland and diasporas, if our existence is under threat; it’s because the assilant and war criminal side still pursues the Charist Russia’s policies, don’t accept what they did and don’t intend to repair its’ consequences and prefer denial of the problem.

For this reason, on May 18, 2013 at 15:00, WE will meet at Taksim tramway station and march towards Consulate of Russion Federation in protest of “Circassian Genocide and Exile”!

…for recognition of the Circassian Genocide and Exile and reparation of all of its’ consequences; that is FOR JUSTICE…

…to shout out “you could not wipe us out!” and call the ones to account; the ones who conducted victory ceremonies over our ancestors’ graves and think that they exterminated us..

…to say NO TO OLYMPIC GAMES that is planned to be held over the bones and souls of our ancestors in our historical capital Sochi at the 150th anniversary of the Circassian Genocide and Exile…

…to declare that CIRCASSIA, which was once intended to be wiped off the maps and memories, still lives and one day will definitely rebuilt again...

Namely, to show our will to relief the injustice made to us, to shout out “we will resist, we will revive, we will live in Circassia forever”, TO PLANT THE SEEDS OF HOPE AND RESISTANCE…

FOR US, the meeting point is the place where the genocide –responsible and criminal of which is obvious- will be condemned and where the authority and country to request for resolution stands!

For this reason, all of the Russian Federation authorities and representatives particularly in Taksim İstanbul shall be the centers to assemble for the peaceful-democratic but determined and courageous Circassians that raise their voice!

And now we believe that CIRCASSIAN NATIONAL RESISTANCE shall spread to all places where Circassians live; the ones who will not be able to come to Taksim shall organize activities proportional to their capabilities in the villages and towns they live in!

We call for everyone, who shows his/her sensitivity and attend the meetings, to prepare banners, posters and slogans that accord with the meaning of the day and vision for our future; and attend our activities in May 21, identity, objective, slogans and methods of which are very clear!

Patriots of Circassia will support and actively participate to all activities that accord with the meaning and importance of the day, regardless of who organizes that event.

Long Live the Circassian Nation!

Long Live Circassia!

Long Live Our Struggle to Stay Circassians!



Constituent Assembly of the Patriots of Circassia

May 3, 2013

 


Bu haber toplam 4834 defa okundu.


Bu habere yorum eklenmemiştir. İlk yorumu siz ekleyin.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net