Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Açumıj Hilmi
Türkiyede Bahar Yelleri, Eser durur...
02 Haziran 2013 Pazar Saat 23:36
Bilmem ne bağında, bilmem ne ağacı kesiliyormuş. Daha çok ağaç kesilir, daha çok kaza olur, daha çok tepki ortaya konur....

Olur oğlu olur....

Barut fıçısı mübarek, kıvılcım bekleyen insanlar, kıvılcım bekleyen devlet görevlileri....

Olur oğlu olur...

Bahar yelleri, eser durur.....

***

Haydi Çerkes gençleri, meydanlara, en önde atılmalısınız. Ethem bey gibi, Anzavur gibi...

Atılın, ileri atılın.... Atılında nasıl Hain Çerkes olunur bir daha görelim. Ethemler, Anzavurlar hala bir yerlerde vardır.

Ama böyle atılacaksanız sakın çerkes olduğunuz belli etmeyin, yarın ağacı kesende, ağaç dikende, işhanı yıkanda, dikende, biber gazı sıkanda unutulur siz hain çerkesleşirsiniz.

Eğer yaşadığınız ülkenin değişimi gelişimi esnasında örgütlü bir çerkes yapısı olarak durum ortaya koyamayacaksanız haklı haksız diye bir taraf size yok.

Söz konusu davaya haklı veya haksız tarafta dahi katılacaksanız, çerkes yapılanması olarak katılmalısınız. Yoksa her halükarda Ethem bey, Anzavur bey gibi ortada hain Çerkes olarak kalacaksınız.

Türkiyede veyahutda dünyanın herhangi bir yerinde eğer Çerkes olarak tavır koyamıyorsanız, etki edemeyecekseniz ne yazık ki tarafsız olmanız en doğrusu.

Çünkü siz istesenizde istemesenizde bu ülkelerin insanı değilsiniz.

Ne yaparsanız yapın, yabancısınız, elsiniz. Her zaman suçun atılacağı kişi siz olacaksınız.

***

Kürt-Türk kavgamı ediyor, tarafınız sadece Çerkeslerin tarafı olmalı, yoksa ilk fırsatta sizin yabancı olduğunuzu hatırlatırlar.

Ağaç mı kesiyorlar bırakın kessinler, kendi ülkelerinin kendi ağaçları kestikleri, sizse yabancısınız.

Yabancı olduğunuzu hiç bir zaman unutmamalısınız.

Türkiye’ye gelmiş bir İngiliz turist gibisiniz.

Siz yüzyıldır bu ülkede yaşıyorum deseniz bile size söylenecek şey sadece yabancı olduğunuz olacak, tabi buna hain Çerkesi ilave etmezlerse.

Bunu hiç unutmamalısınız.

Birey olarak yaptığınız şey doğru ise zaten sizden Çerkes olarak bahsedecek kimse çıkmayacak. Ama en ufak bir yanlış yaptığınızda yabancı, dışarıdan gelmiş hain Çerkes olacaksınız. Attığınız her adımda bunu unutmayın.

Müdahale edeceğiniz olayın doğruluğuna inanıyorsanız ve eminseniz işte o zaman sadece örgütlü bir Çerkes yapısı ile ortaya çıkmalısınız. İşte o zaman doğru olanla başarıya ulaşırsanız ÇERKESLER’de katıldılar dedirtebilirsiniz. Yoksa siz birey olarak katıldığınız her harekette başkalarına hizmet etmiş olacaksınız.

Sizin katkınız anılmayacak bile. Siz sadece, böyle bireysel katılımlarınızda hata yaptığınızda hain çerkes olarak anılacaksınız.

Hiçte merak etmeyin sizsiz de hem ağaç keser, hemde dikerler.

***

İnşallah bu Türkiye baharı kansız bir bahar olur. İster beş yıl, ister on yıl sürsün, yeter ki kansız bahar olsun.

Baharın zamanı geldi, tehir etmenin hiç te imkanı yok.

Sanıyorum arkadaşlara derdimi anlatabilmişimdir.

***

Türkiyede ki olaylara ya Çerkes yapısı olarak katılmalıyız, ya da hiç katılmamalıyız. Taraf olmamalıyız.

Eğer bu gün herhangi bir olaya Çerkes yapısı olarak müdahale etme imkanına sahip değilsek, ki değiliz o zaman yapmamız gereken tek şey tarafsız olmak...


Bu yazı toplam 3737 defa okundu.





Bu yazıya yorum eklenmemiştir.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net