Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çetao Nadir Yağan
Yeni Yıl
31 Aralık 2009 Perşembe Saat 18:15

Maykop haftalardır heyecanla sonunda gelip çatan yılın son gününü bekliyor. Yılbaşı kutlamaları için çok önceden hazırlıklara başlandı.

 
Doğum günleri, yıldönümleri gibi özel günleri olağanüstü süslemesini beceren Maykoplular yeni yılı da insanı şaşırtacak coşkuda karşılarlar.

Meydanları, sokakları, evleri, işyerlerini aralık  ortalarından itibaren noel ağaçlarıyla (yolka) süslemeye başladık. Alışveriş merkezleri, pazar yerleri doldu, taştı. Alışverişlerin yıldızı her zamanki gibi hindi, alkollü içkiler ve çeşitli gıdalardı.


31 Aralık akşamı yani bu akşam Adıgesi, Rusu, Ermenisiyle  tüm aileler sofraya oturacak. Saatler 23:00’ü gösterirken  şehir boşalacak, sokaklarda in cin top oynarken çoğunluk huaholar(Ruslar tost diyor)  olivye salatası, hindi, pizza, soğuk mezeler ve şampanyalarla dolu masalarının başında olacaklar.

Gece yarısına 10 dakika kala TV’de devlet başkanının yeni yıl mesajını dinleyeceğiz. Sonra büyük küçük herkesin katıldığı havai fişek coşkusu  başlayacak. Gerçi bu yıl Rusya’da  havai fişeklerden kaynaklanan bir yangında 112 kişi hayatını kaybettği için gösteriler yasaklandı ve yine  bu yıldan itibaren, yılbaşında sokaklarda  içkiyle dolaşmak yasak ama yasakların  halkı durduracağı  şüpheli.Tahminimce gökyüzünde yine binlerce havai fişek patlayacaktır. Evler ve mahalleler arasında "Kimin havai fişeği daha güzel. Kiminki daha yükseğe uçtu" yarışı başlayacak.


Her fişekle uğurlanan yılın kötü anıları sönecek, yeni yılın umut müjdeleyen neonlar yanacak. Ardından ellerinde şampanya şişeleriyle halk sokaklara dökülecek. Bir bölümü Lenin  Meydanı’nda, bir bölümü şehir parkının girişinde  buluşacak. Her halk kendi müzikleri ve birbirlerinin müzikleri  eşliğinde şampanyanın, neşenin, dansın  çeşme olup aktığı eğlencelerini sürdürecekler. Kimileri  hısım akraba ziyaretine gidecek.

Bugün  yılın son günü. Bir yıl daha bitti, hayat akıp gidiyor. Çerkes halkının çözülmeyen birçok sorunu da akıp giden hayatla birlikte geleceğe taşınıyor. On yıllardır çözümsüz kalan ve yıldan yıla ağırlaşarak devrolunan sürgün, soykırım, dönüş,TC’deki demokratik haklar sorunu da gündemdeki öncelikli yerini koruyor.

2010 yılı da yoğun tartışmalarla hem orada hem burada biriken sorunlara çözüm arayışlarıyla, sunulan çözümlere katkılarla geçeceğe benziyor.


Dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun tüm halkımıza kararlı, kararlı olduğu kadar umutlu ve sabırlı da olmak  düşüyor.

Okurlarımıza,sorunlarımızın çözümünde emek veren her görüşten Çerkes’e, arkadaşlarıma  ;

güneşli günler, yaratıcı fikirler, verimli calışmalar, hoşgörülü yaklaşımlar, iyimser bakışlar, cesur girişimler, renkli partiler, yeni motivasyonlar, anlamlı toplantılar, benzersiz hediyeler, parlak projeler, büyük aşklar, lezzetli yemekler, heyecanlı karşılaşmalar, güzel filmler, konserler, sergiler, önemli başarılar, uslu çocuklar, kibar sürücüler, samimi dostlar, iyi uykular, tatlı rüyalar, sıkı egzersizler, gerçek iltifatlar, sıcacık sohbetler, yararlı bilgiler,doğal güzellikler, neşeli sabahlar, eğlenceli geziler, bol şans ve gerçekleşen hayallerle dolu, dopdolu bir yıl dilerim. Bunlar olsun ki direnme, çaba gösterme gücümüz artsın.

Yeni yıl yeni hayat olsun. Sevgi, barış ve kardeşlikle anılsın günler.

Mutlu yıllar Çerkes halkı.


Bu yazı toplam 2977 defa okundu.





Bu yazıya yorum eklenmemiştir.
Sitemizin hiçbir vakıf, dernek vs. ile ilgisi yoktur. Sitede yayınlanan tüm materyallerin her hakkı saklıdır. Sitemizde yayınlanan yazı ve yorumların sorumluluğu tamamen yazarına aittir.
Siteden kaynak gösterilmeden yazı kopyalanamaz.
Copyright © Cherkessia.Net 2009 İletişim: info@cherkessia.net